Dag 5 - Hur man vinner mitt hjärta

Den här är jäkligt svår kan jag säga..
orkar inte skriva den här kan kort säga:
Mitt hjärta är redan vunnit.
Tumblr_lp6epkzb9p1qj22ceo1_500_large
bild från weheartit

Dag 4 - Några Bilder Jag Gillar

öö gillar typ mina bilder på ett eller annat sätt men ni fick några som jag använt förut..

Dag 3 - Det Här Gör Mig Glad

chips,pommes och alla möjliga godsaker.
High flying birds †sommar.
Photography Graphics, Photography Myspace Graphics, Tumblr Photography

Sanna!

Nu drar jag och sanna igång vårat "lan"!
har varit med sanna hela dagen tänkte he ut litte bilder nu.
ångra mig ni får bara våran fläaskarbild!

Gårdagen

igår på dagen var vi ju och spelade discgolf i bergsbyn det var faktikt riktigt roligt fast ganska svårt och jag har typ träningsverk idag av att kastat den. Vi stannade även i  bergsbyn för att äta glass!
på kvällen så kom Agnes, Elin och Erika och plingade på dom var hos Bellz och dom frågade oom vi ville följa på max och dricka Lyxshake. Då var det bara att hoppa på moppen och följa med ett kort stopp hos deras tränare för att lämna nyckeln sen vidare. Drack en Bananasplit riktigt gott faktiskt!

Discgolf

ska fara och spela discgolf i Bergsbyn med Mamma,Sanna Och Filip.
Så bloggar mer när jag kommer hem.
några random bilder jag tagit.

Dag 2 - En Person Jag Saknar

Min Storasyster Sara
eftersom hon flyttat nu så saknar jag henne och så känns det så ensamt hemma utan henne.

VattenBilder

Några bilder jag tog för länge sen.
fråga inte varför det är en ölburk.. jag har ingen aning men det blev fina bilder med den i alla fall.

Dagens Outfit

T-shirt-Gina Tricot
Jeans-Carlings

Måste Höras


Några Bilder Från Venedig

jag var utomlands för nån vecka sen och då var vi i italien ca 1 vecka och i frankrike ca 1 vecka.
vi var i:
Milano: 2 dagar
venedig: 5 dagar
Gardasjön: 3 dagar
toulon: 5 dagar
vi var borta 26 juni-12juli.
alla bilder är från Venedig.

Smördegsbakelser

vet inte riktigt vad man ska kalla dom här så man får väl kalla dom smördegsbakelser för tillfället.

Fotat Med Agnes

Var med Agnes här om dan och då fotade vi med min kamera i Slind så här ska ni få några bilder men jag har ingen aning vem som tog vilken bild om inte nån är med på bilden.

Bellz

Cyklade just med Bellz t lämnade en till hemmakväll och lämnade tillbaka en film.
Jag hade på mig svarta jeans, t-shirt och en skinnjacka...
mitt sämsta val hittills det blev skit varmt..
ska i alla fall tillbaka till henne strax och spela mucklespelet eller hur det stavas det är as roligt!
jag och min finfina granne;)

Dag 1 - Om Mig

Ja vad ska man berätta om sig själv tro..
Jag suger på att berätta om mig själv därför ar vi det väldigt kort.
Jag är väl en ganska glad tjej på 15 år som gillar att vara med mina kompisar och baka och laga mat kan man väl säga kort sagt. Inte så mycket mer att tillägga typ men det var väl väldigt kort om mig.
Bilderna på headern.

30 Dagar

ska ha sånna där 30 dagar som alla andra bloggare har typ har blandat listor lite;)
Dag 1 - Om mig.
Dag 2 - En person jag saknar
Dag 3 - Det här gör mig glad
Dag 4 - Några bilder jag gillar
Dag 5 - Hur man vinner mitt hjärta
Dag 6 - Sporter jag går/gått
Dag 7 - Saker jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Smink jag inte klarar mig utan
Dag 9 - Något jag vill göra just nu
Dag 10 - Platser jag besökt
Dag 11 -En Vana jag önskat att jag inte hade
Dag 12 - Mitt senaste inköp
Dag 13 -En Bild på mig och mina vänner
Dag 14 - En serie jag gillar
Dag 15 - Mina Drömmar
Dag 16 - Mina 5 Favorit Plagg
Dag 17 – En bild som är från när jag var liten
Dag 18 - Min Familj
Dag 19 - I min väska
Dag 20 - bilder på mitt rum
Dag 21 - en bild på mitt första husdjur
Dag 22 - Min Favorit Mat
Dag 23 - Favorit Årstid
Dag 24 - Mina rädslor
Dag 25 - Min Favorit Plats
Dag 26 - Min Framtid
Dag 27 -Det här saknar jag
Dag 28 - om det var min sista dag
Dag 29 - Saker jag inte klarar mig utan
Dag 30 - En sak jag önskar jag fick uppleva igen

Baked Alaska Cupcakes Med Fluffy Frosting

frostingen är lite som en ogräddad marängsmet lätt att hantera och sjunker inte ihop

Hallon Och Vanilj Cheesecake

Fyllning:
4 gelatinblad
300 g hallon
1½ dl socker
Saft av 1 lime
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna.

Mixa 300 g jordgubbar med socker och limesaft. Rör ner den inte alltför kalla jordgubbsmixen i gelatinlösningen. Vispa grädden tills den börjar bli tjock, men inte grynig. Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad och sist den vispade grädden och de mindre jordgubbsbitarna.
hallonfyllningen sen hade jag också vaniljfyllningen från förut i botten och så gjorde jag små.

Mandelkubbar

ca 20 st

7 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
1 krm bittermandelessens ( el. 5 - 6 bittermandlar )
125 gr smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

  1. Ta fram smör så att det blir rumsvarmt eller mikra det försiktigt utan att smälta det.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Riv, mal eller stöt bittermandeln fint ex. i en mortel eller använd bittermandelolja.
  4. Blanda bittermandel med de övriga torra ingredienserna som vetemjöl, hjorthornssalt samt socker i en stor bunke.
  5. Blanda ner smöret till en smulig blandning med fingrarna, gaffel eller slev.
  6. Blanda i mjölk samt ägg och rör ihop till en deg.
  7. Rulla ut degen till en avlång längd ca 40 cm på mjölat bakbord. Skär ut 2 cm breda bitar.
  8. Lägg upp pärlsocker på ett fat.
  9. Förbered två plåtar med bakplåtspapper (eller smörj dem).
  10. Doppa degbitarna i pärlsockret och lägg med några cm mellanrum på plåten.
  11. Grädda mandelkubbarna i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
  12. Ta ut och låt mandelkubbarna svalna något utan bakduk.
  13. Servera mandelkubbarna.

mina mandelkubbar


Napoleonbakelse

såg den ut men sen så ska man skära den i bitar. Inte vackerbild däremot..

3 plattor smördeg alternativt 1 stor platta (ca 24x40 cm)

Fyllning

2 ½ dl vaniljkräm

1 dl äkta vispgrädde

1 dl äppelmos

Garnering

1-1 ½ msk röd vinbärsgelé

1 dl florsocker

1 msk kallt vatten

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg ut den kalla smördegen på en bakplåt med bakpapper och, om det är en hel platta, till 3 delar på ca 8x40 cm.

Se till att det är lite mellanrum mellan plattorna, nagga dem och grädda i ugnen ca 10 minuter.

  1. Vispa grädden.
  2. Gör vaniljkrämen och låt den kallna.
  3. Blanda grädde och vaniljkräm.
  4. Bred äppelmoset på den understa av smördegsplattorna.
  5. Lägg nästa ovanpå och bred ut vaniljkrämen på den.
  6. Lägg på den tredje plattan med undersidan uppåt.
  7. Smält gelén, låt svalna lite, och bred ut den på toppen. Låt det stelna en stund.
  8. Rör ut florsockret i vattnet och fördela det över bakelsen.
  9. Skär längden i ca 5 cm stora bitar när den ska serveras.

Kladdkaka Med Kindermaxi Och Marshmallows

En helt vanlig kladdkaka och sen blandar du bara i så mycket kinder maxi och marshmallows du vill ha i.

Cheesecake Med Passionsfrukt

Ingredienser

Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft


Gör så här

1. Botten
Krossa kexen fint.

2. Smält smöret.

3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.

4. Ställ i kylen.

5. Fyllning
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.

6. Dela äggen i gulor och vitor.

7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

9. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.

10. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.

11. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.

12. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

13. Glasyr
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.

14. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.

15. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.

16. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.

17. Låt svalna.

18. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.

19. Låt stelna i kyl i minst en timme.


Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

recept från recept.nu

Korvstroganoff Med "Lyxmos"

Här kommer receptet:
Lyxmos
1 kg potatis, King Edward
2.5 dl crème fraiche, 34%
1 påse västerbottensost, färdigriven
2 st vitlöksklyftor
1 knippe persilja, färsk
2 msk smör
0.5 dl het mjölk
2-3 tsk salt
1 tsk vitpeppar

så här gör du:

Lyxmos
Skala och skär potatisen i små bitar, koka tills den är mjuk (10-15 min beroende på hur små bitar).

11. Slå av vattnet, låt potatisen svalna något, ca 10 min.

12. Tillsätt crème fraiche och rör ihop.

13. Tillsätt 1 dl västerbottenost, pressa i vitlöksklyftor och rör ner ett knippe finhackad persilja.

14. I med 2-3 msk smör, samt hetta upp mjölken och tillsätt den.

15. Använd nu elvisp tills moset är poröst och lagom bra konsistens.

16. Smaka av med salt & peppar.

17. Häll upp mos i portionsskålar, och häll över lite västerbottenost (riven) och gratinera i övre delen av ugnen i ca 8-12 min - guldbrun ska färgen bli.

18. Uppmärksamma dina gäster att formarna är HETA då du serverar!

receptet är från halv åtta hos mig.

Korvstroganoff:

400 gram falukorv

1 gul lök

1 dl matlagningsgrädde/grädde

2-3 msk tomatpuré

0.5 tsk salt

0.5 krm vitpeppar

Gör så här:

Skär korven i strimlor. Hacka löken.

Stek korv och lök tillsammans.

Häll på krossade tomater och rör runt.

Häll på grädden och därefter tomatpuré och kryddor. Låt koka upp.

Låt puttra 5 minuter.

 

mina lyxmos jag toppade dom även med parmachips


Hallongråttor

Idag fick vi ju sluta tidigare som sagt och då blev det hem och fika lite och sen satte jag igång och bakade igen...hehe
Idag blev det hallongrottor.
haha försökte he i så mycket hallonsylt i dom som möjligt tycker det är det som är godast vilket slutade med att några blev lite översvämmande menmen....
Här är receptet till hallongrottor:

125 Gram smör
3/4 deciliter socker
2 deciliter vetemjöl
1/2 deciliter potatismjöl
2 teskedar vaniljsocker
1/2 tesked bakbulver
och hallonsylt till "fyllning"

1.sätt ugnen på 200 grader

2. Rör smör och socker med en träslev till en jämn och pösig smet. Måtta upp både potatismjöl och vetemjöl i en egen bunke och rör ner vaniljsocker och bakpulver. Häll ner blandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.

3. forma degen till en längd och skär den i ca 24 bitar och rulla sedan vajre bit till en jämn boll och lägg i formarna.

4. gör en grop i varje boll med fingret och lägg i en klick sylt och ställ sedan formarna på plåten.

5. sätt in plåten mitt i ugnen och grädda dom i 10-12minuter.

6. pudra med lite florsocker genom en tesil när dom kallnat.


Vetebullar Med Hallonfyllning

Bullarna:

100 gram smör
5 deciliter mjölk
1 paket jäst
1 deciliter socker
2 teskedar kardemummafrön som du stöter i en mortel eller färdigmalen kardemumma men ta mindra kardemumma om du tar färdigmalen
1/2 tesked salt
13-14 deciliter vetemjöl

pensling:
1 uppvispad ägg
pärlsocker

1. smält smöret i en kastrull på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret och värm tills det är fingervarmt.

2. smula ner jästen i bunken. häll i en skvätt fingervarm mjölkblandning och rör ut jästen i den. blanda i resten av mjölken,socker,salt och kardemumma och rör om.

3. häll i 12 deciliter mjöl och rör om ordentligt. häll sedan i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt tills den är blank och fast. lägg på en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter.

4. blanda ihop din fyllning under tiden degen jäser.

5. strö en näve mjöl över bakbordet, tippa ut degen och knåda lite lätt. Dela degen i två bitar med en kniv eller en degskrapa.

6. kavla ut en deghalva i taget till en stor avlångkaka som är ca en centimeter tjock. bre ut hälften av fyllningen jämnt delad över kakan. rulla ihop kakan från ena långsidan. dela rullen mitt itu och skär sedan i 8 bitar av varje halva. lägg bullarna glest med snittytan uppåt på en av plåtarna. täck över bullarna med en bakduk och fortsätt med den andra deghalvan låt bullarna sedan jäsa i 30 minuter till. sätt ugnen på 225 grader.

7. när bullarna jäst klart knäck ägget till penslingen och vispa ihop det ordentligt med till exempel en gaffel. pensla varje bulle så att den blir blank och strö över lite pärlsocker.

8. sätt in en plåt i taget i mitten av ugnen och grädda bullarna i ca 8 minuter. passa hela tiden så att inte bullarna bränns vid.

9. låt bullarna svalna under en bakduk.

Hallonfyllning:

200 gram mandelmassa
50 gram rumsvarmt smör
2 decilite hallon

riv mandelmassan fint och blanda ihop den med det rumsvarma smöret och hallonen till en jämn och go gegga!

bullarna
soppan ser inte så god ut men den är jätte god tycker jag jag gillar soppor:) fast jag har bara rödlök,köttfärs och makaroner i min taco soppa men man ska ha mycket mer igentligen..

Baka Med Agnes

ikväll har jag då varit med Agnes och vi bakade hahaha!
det blev ju faktiskt bra hihi;)
vi bakade cupcakes och typ bakelser.
några av mina:
några av Agnes:
konstig ljus men den med bra ljus lagga...

RSS 2.0