Korvstroganoff Med "Lyxmos"
1 kg potatis, King Edward
2.5 dl crème fraiche, 34%
1 påse västerbottensost, färdigriven
2 st vitlöksklyftor
1 knippe persilja, färsk
2 msk smör
0.5 dl het mjölk
2-3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Lyxmos
Skala och skär potatisen i små bitar, koka tills den är mjuk (10-15 min beroende på hur små bitar).
11. Slå av vattnet, låt potatisen svalna något, ca 10 min.
12. Tillsätt crème fraiche och rör ihop.
13. Tillsätt 1 dl västerbottenost, pressa i vitlöksklyftor och rör ner ett knippe finhackad persilja.
14. I med 2-3 msk smör, samt hetta upp mjölken och tillsätt den.
15. Använd nu elvisp tills moset är poröst och lagom bra konsistens.
16. Smaka av med salt & peppar.
17. Häll upp mos i portionsskålar, och häll över lite västerbottenost (riven) och gratinera i övre delen av ugnen i ca 8-12 min - guldbrun ska färgen bli.
18. Uppmärksamma dina gäster att formarna är HETA då du serverar!
receptet är från halv åtta hos mig.
Korvstroganoff:
400 gram falukorv
1 gul lök
1 dl matlagningsgrädde/grädde
2-3 msk tomatpuré
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
Gör så här:
Skär korven i strimlor. Hacka löken.
Stek korv och lök tillsammans.
Häll på krossade tomater och rör runt.
Häll på grädden och därefter tomatpuré och kryddor. Låt koka upp.
Låt puttra 5 minuter.
mina lyxmos jag toppade dom även med parmachips