Cheesecake Med Passionsfrukt

Ingredienser

Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft


Gör så här

1. Botten
Krossa kexen fint.

2. Smält smöret.

3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.

4. Ställ i kylen.

5. Fyllning
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.

6. Dela äggen i gulor och vitor.

7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

9. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.

10. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.

11. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.

12. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

13. Glasyr
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.

14. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.

15. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.

16. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.

17. Låt svalna.

18. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.

19. Låt stelna i kyl i minst en timme.


Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

recept från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0