Vetebullar Med Hallonfyllning

Bullarna:

100 gram smör
5 deciliter mjölk
1 paket jäst
1 deciliter socker
2 teskedar kardemummafrön som du stöter i en mortel eller färdigmalen kardemumma men ta mindra kardemumma om du tar färdigmalen
1/2 tesked salt
13-14 deciliter vetemjöl

pensling:
1 uppvispad ägg
pärlsocker

1. smält smöret i en kastrull på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret och värm tills det är fingervarmt.

2. smula ner jästen i bunken. häll i en skvätt fingervarm mjölkblandning och rör ut jästen i den. blanda i resten av mjölken,socker,salt och kardemumma och rör om.

3. häll i 12 deciliter mjöl och rör om ordentligt. häll sedan i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt tills den är blank och fast. lägg på en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter.

4. blanda ihop din fyllning under tiden degen jäser.

5. strö en näve mjöl över bakbordet, tippa ut degen och knåda lite lätt. Dela degen i två bitar med en kniv eller en degskrapa.

6. kavla ut en deghalva i taget till en stor avlångkaka som är ca en centimeter tjock. bre ut hälften av fyllningen jämnt delad över kakan. rulla ihop kakan från ena långsidan. dela rullen mitt itu och skär sedan i 8 bitar av varje halva. lägg bullarna glest med snittytan uppåt på en av plåtarna. täck över bullarna med en bakduk och fortsätt med den andra deghalvan låt bullarna sedan jäsa i 30 minuter till. sätt ugnen på 225 grader.

7. när bullarna jäst klart knäck ägget till penslingen och vispa ihop det ordentligt med till exempel en gaffel. pensla varje bulle så att den blir blank och strö över lite pärlsocker.

8. sätt in en plåt i taget i mitten av ugnen och grädda bullarna i ca 8 minuter. passa hela tiden så att inte bullarna bränns vid.

9. låt bullarna svalna under en bakduk.

Hallonfyllning:

200 gram mandelmassa
50 gram rumsvarmt smör
2 decilite hallon

riv mandelmassan fint och blanda ihop den med det rumsvarma smöret och hallonen till en jämn och go gegga!

bullarna
soppan ser inte så god ut men den är jätte god tycker jag jag gillar soppor:) fast jag har bara rödlök,köttfärs och makaroner i min taco soppa men man ska ha mycket mer igentligen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0